یک حسابدار

وبلاگ دانشجویان حسابداری علوم و تحقیقات گیلان

یک حسابدار

وبلاگ دانشجویان حسابداری علوم و تحقیقات گیلان

آخرین نظرات
  • ۱۹ مهر ۹۳، ۱۸:۲۳ - فدوی
    تشکر

مصاحبه با رتبه 7 دکتری حسابداری

جمعه, ۲۸ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۳ ب.ظ

سابقه پژوهشی: 1 مقاله در مجلات علمی- ترویجی؛ 2 مقاله پذیرفته شده در مجلات علمی- پژوهشی ؛ 6 مقاله در حال بررسی در مجلات علمی- پژوهشی؛ پایان نامه خود را نیز در شهریور سال 91 با نمره ی 19.5 دفاع نموده ام.
سابقه آموزشی: 1 ترم سابقه تدریس در دانشگاه علمی و کاربردی؛ 1 ترم تدریس در امور شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید بهشتی؛  7 ترم مشارکت در کلاسهای حل تمرین انجمن علمی دانشجویی حسابداری دانشگاه شهید بهشتی.
همچنین موفق به کسب رتبه 17 در کنکور کارشناسی ارشد سال 1389و کسب رتبه برگزیده در جشنواره ملی حرکت در سال 1389 شده ام.

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟

زبان انگلیسی 42.86
استعداد تحصیلی 45.83
مجموعه دروس تخصصی 60.56
رتبه 7 مجموعه حسابداری

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟

انتظار رتبه تک رقمی را داشتم. در مورد زبان پیش بینی خاصی نداشتم. استعداد تحصیلی را در همین حدود حدس می زدم. اما در مورد دروس تخصصی انتظار داشتم درصدهایم کمی بالاتر باشد.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی: رشته حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، معدل: 17.60
کارشناسی ارشد: رشته حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، معدل: 17.09

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 92 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بلی. سال گذشته موفق به کسب رتبه 21 شدم اما در مصاحبه های دانشگاه ها شرکت نکردم. به طور کلی سوالات راحت تر از سال گذشته بود. به نظرم داوطلبان باید این نکته را در نظر داشته باشند که کنکور دکتری هنوز ساختار مناسب را پیدا نکرده و طی 3 سال گذشته شاهد تغییرات اساسی در کنکور هر سال بوده ایم و احتمالاً این رویه تا پیدا کردن انسجام مناسب این آزمون ادامه پیدا خواهد کرد.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
بلی. در دو مرحله از آزمونهای یکی از موسسات شرکت کردم. به نظرم آزمونها علاوه بر مرور کلی دروس و مشخص کردن نقاط ضعف و قوت داوطلب، شرایط کنکور را شبیه سازی کرده و منجر به آمادگی بیشتر داوطلب در روز آزمون اصلی می شود. اما نباید انتظار داشت که سوالات الزاماً شباهت زیادی با کنکور داشته و یا رتبه داوطلب در آزمونها پیش بینی مناسبی از رتبه کنکور او باشد. بنابراین شرکت در آزمونها را  برای موفقیت در کنکور مهم و موثر می دانم اما هیچ عاملی نمی تواند به تنهایی سبب موفقیت در کنکور شود و لذا عوامل زیادی در این امر مشارکت دارند. در هر دو آزمون رتبه 1 را کسب کردم.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از 15 آذرماه شروع کردم و به طور متوسط 5.5 تا 6 ساعت مطالعه داشتم. مطمئناً برخی روزها کمتر یا بیشتر درس خواندم اما سعی کردم تا زمان مطالعه را در حد ثابتی نگه دارم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
ریاضیات: هادی رنجبران و  ریاضیات عمومی موسسه مدرسان شریف کتابهای خوبی هستند.
آمار: کتاب 2 جلدی آمار و کاربرد آن در مدیریت دکتر عادل آذر و دکتر منصور مومنی برای مطالعه اولیه - کتاب آمار هادی رنجبران برای تمرین تست.
حسابرسی: مروری جامع بر حسابرسی نوشته ی دکتر نوروش و همکاران -  فلسفه حسابرسی نوشته ی دکتر حساس یگانه –در صورت داشتن وقت کتاب حسابرسی وندا والاس هم می تواند مفید باشد.
حسابداری مدیریت: 3 جلد کتاب حسابداری صنعتی با رویکرد مدیریتی از چارلز هورن گرن، فاستر و داتار، ترجمه ی دکتر علی پارسائیان و دکتر موسی بزرگ اصل؛ تاکید بیشتر روی 2 فصل آخر جلد 2 و کل جلد 3 می باشد –  حسابداری مدیریت ، نوشته ی دکتر نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی.
تئوری حسابداری: تئوری حسابداری هندریکسون و ون برادا –تئوریهای حسابداری نوشته ی احمد ریاحی بلکوئی –تئوری حسابداری ولک، داد و ترنی –تئوری حسابداری اسکات –تئوری اثباتی حسابداری واتز و زیمرمن. قطعاً مطالعه بسیاری از فصول این کتب لازم نیست. مثلاً از کتاب هندریکسون جلد اول به جز فصول 2 و 3 و از جلد دوم تنها فصول 20 تا 24 اهمیت دارند یا از کتاب بلکویی فصل مربوط یه پارادایم های حسابداری و فصول 12 تا 14 که در مورد تغییر قیمتهاست بسیار مهم هستند. تمامی این کتابها توسط دکتر علی پارسائیان به فارسی ترجمه شده اند. کتاب تئوری حسابداری موسسه ماهان هم می تواند بسیار کمک کننده باشد.
استعداد تحصیلی: کتاب موسسه مدرسان شریف خیلی جامع است. همچنین کتب GMAT برای کنکور کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی هم می تواند برای تمرین تست بسیار مفید باشد.
زبان: برای لغت کتابهای 504 یا 1100 می تواند نسبتاً خوب باشد اما در نظر داشتن این نکته ضروری است که هیچ کتابی نمی تواند به طور کامل نیاز واژگانی داوطلب را برطرف کند. چون سوالات این بخش می تواند از هر منبعی طرح شود. برای گرامر هم کتاب Longman می تواند مفید باشد. اگر مشکل پایه ای  در این حوزه دارند بهتر است ابتدا به کتابهای آموزش پایه ای گرامر مراجعه کنند و سپس از کتاب Longman تمرین کنند.

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
سابقه پژوهشی: 1 مقاله در مجلات علمی- ترویجی؛ 2 مقاله پذیرفته شده در مجلات علمی- پژوهشی ؛ 6 مقاله در حال بررسی در مجلات علمی- پژوهشی؛ پایان نامه خود را نیز در شهریور سال 91 با نمره ی 19.5 دفاع نموده ام.
سابقه آموزشی: 1 ترم سابقه تدریس در دانشگاه علمی و کاربردی؛ 1 ترم تدریس در امور شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید بهشتی؛  7 ترم مشارکت در کلاسهای حل تمرین انجمن علمی دانشجویی حسابداری دانشگاه شهید بهشتی.
همچنین موفق به کسب رتبه 17 در کنکور کارشناسی ارشد سال 1389و کسب رتبه برگزیده در جشنواره ملی حرکت در سال 1389 شده ام.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
در ابتدا سعی کنند با توکل به خداوند و با یک تصمیم جدی کار را شروع کنند. باید با انگیزه و همتی مشابه آنچه در کنکور کارشناسی ارشد از خود بروز داده اند، کار را با جدیت پیگیری کنند. اگر شرایط مناسب مطالعه برایشان فراهم نیست، به جای توجه به نکات منفی به عواملی توجه کنند که نقاط قوتشان است و برای آنها ایجاد انگیزه می کند.
یکی از برداشتهای نادرست در مورد کنکور دکتری، شانسی دانستن سوالات طرح شده، دست کم گرفتن رقبا و در نتیجه مطالعه کمتر دروس می باشد. بهتر است داوطلبان از همان زمان برنامه ریزی اولیه برای مطالعه دروس این نکته را در نظر داشته باشند که برای دستیابی به نتیجه دلخواه، حتماً باید یک مطالعه زمانی بلند مدت و بسیار منسجم و هدفمند داشته باشند.
همچنین به علت عدم انسجام در نحوه ی برگزاری کنکور نیمه متمرکز دکتری و قرار گرفتن سازمان سنجش در مسیر آزمون و خطا برای دستیابی بلند مدت به شیوه مطلوب برگزاری این آزمون، کنکور سال آینده از نظر ترکیب سوالات دروس، مباحث مهم و کلیدی هر درس و زمان بندی پاسخ گویی به سوالات، الزاماً مانند کنکور امسال نخواهد بود که این مطلب نیاز به دقت در برنامه ریزی و مطالعه ای گسترده و هدفمند را مورد تاکید قرار می دهد.
در پایان برای تمامی داوطلبان کنکور دکتری آرزوی موفقیت و پیروزی دارم.

منبع: acc-phd

  • ۹۲/۰۴/۲۸
  • ۱۷۶۴ نمایش
  • رضوان هوشمند

حسابداری

مصاحبه

دکتری

نظرات (۱)

خوب وجالب بود و برای کسانی که قصد ادامه تحصیل دارند می تواند بسیار مفید باشد.
پاسخ:
سلام
بله موافقم با شما.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی