تنها 5درصد متقاضیان وارد دوره دکتری می شوند
دکتر میرزاده : باید در کشور زمینههایی را ایجاد کنیم که دانشجویان بتوانند راحتتر ادامه تحصیل دهند و همچنین زمینه اشتغال را افزایش دهیم که همه جوانان و مردم نخواهند به سمت گرفتن مدرک دکترا پیش بروند. حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری پیرامون آزمون دکترای تخصصی این دانشگاه گفت:کل پذیرش دانشجویان در دانشگاه آزاد و دولتی کمتر از ۱۷ هزار نفر است واین در حالی است که ۳۳۰ هزار نفر متقاضی در بحث دکترای تخصصی داریم.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتی توان پذیرش بیشتر از ۵ یا ۶ درصد از شرکتکنندگان را ندارند و در این بحث باید راهحلی پیدا کرد.
میرزاده ادامه داد: دانشگاه آزاد برای ایجاد ظرفیت بیشتر و جلوگیری از خروج دانشجویان از کشور برنامههایی دارد که امیدواریم بتوانیم آن را اجرایی کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از این برنامهها بحث دکترای پژوهشمحور است و امیدواریم بتوانیم از بهمن دکترای پژوهشمحور را به ظرفیتی که اعلام شد اضافه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بحث توسعه کیفی دانشگاه یکی از برنامههای ماست و قصد داریم به سرعت ظرفیت دکترای تخصصی را با روشهای امکانپذیر افزایش دهیم.
میرزاده خاطرنشان کرد: چالشهای عمده این فرآیند به مصوبههای پیشرو و قسمتی هم به بحث مشکلات دانشگاه برمیگردد.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: ما برای گرفتن اساتید دو سال است که منتظر مجوزهای لازم هستیم که امیدواریم این مشکلات برطرف شود.
میرزاده خاطرنشان کرد: با تغییری که در وزارت علوم حاصل شده قول این به ما داده شده است که مجوزهای لازم را بدهند.
وی ادامه داد: از مسئولین وزارت علوم خواهش میکنم که کمک کنند بتوانیم جوانهای بیشتری را جذب کنیم و مانع خروج انها به خارج از کشور شویم.
رئیس دانشگاه آزاد افزود: ۴۶ هزار پرونده برای گرفتن ارز برای خارج شدن از کشور وجود دارد و البته خیلیها خودشان ارز را تهیه میکنند و این نشاندهنده جمعیتی است که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت میکنند و این ضربه بزرگی به اقتصاد کشور است و همچنین مشکلات فرهنگی و اجتماعی نیز ایجاد میکند و با این وجود کشور در یک برنامه درازمدت از ژنهای باهوش تخلیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار دانشجو در این رابطه درخواست خروج از کشور دارند.
میرزاده تصریح کرد: اکثر این دانشجویان نزدیک به۲۴ سال در کشور بوده اند و از اقتصاد کشور استفاده کردهاند ولی برای ادامه تحصیل مجبور به خروج از کشور میشوند که این برای کشور آثار نامطلوبی دارد و هزینههای اقتصادی آن در حد هزینههای جنگ تحمیلی است.
وی تصریح کرد: در کشور آمریکا حساب کردهاند که ۵ میلیون دلار برای یک دانشجو تا رشته دکترای تخصصی هزینه دارد یعنی اگر یک دانشجو برای رشته دکترای تخصصی به آمریکا برود این دانشجو برای آنها ۵ میلیون دلار ارزش دارد که امیدواریم بتوانیم با مقرراتی که تنظیم میکنیم جلوی این ضرر بزرگ را بگیریم.
رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: کیفیت آموزشی در ایران به طور متوسط خوب است و تولید بیش از ۱٫۵ درصد علم جهان نشاندهنده این موضوع است.
میرزاده با اشاره به اینکه خانوادهای که دانشجو داشته باشد از نظر فرهنگی، اجتماعی، بهداشت و … در جایگاه بهتری قرار دارند، اضافه کرد: باید در کشور زمینههایی را ایجاد کنیم که دانشجویان بتوانند راحتتر ادامه تحصیل دهند و همچنین زمینه اشتغال را افزایش دهیم که همه جوانان و مردم نخواهند به سمت گرفتن مدرک دکترا پیش بروند.
وی در خاتمه پیرامون برخورد سلیقه ای در بحث مصاحبهها افزود: ملاک اصلی برای پذیرش در دانشگاه آزاد آزمون کتبی است و نسبت این مورد به مصاحبه ۷۵ به ۲۵ درصد است همچنین من معتقدم بیشتر باید روی آزمون کتبی تأکید کرد.
خبرگزاری فارس